Benvinguts a la web del Ciutat de Vic

(*)Falta Plugin Macromedia Flash Player.


Sóc en Teo, el responsable d’aquesta bonica aventura, la bogeria de tot un somiador com jo. Vaig néixer durant l’any 1957 a la població de Vic, a la província de Barcelona, fill d’immigrants amb no poc esforç, precarietat i sacrifici, intentaren que em crees un futur millor del que havia estat el seu però abans el meu poc èxit amb els estudis aviat vaig entrar en el món laboral i com no continuant somiant.

Sempre vaig pensar que arribaria un dia en que seria capaç d’aconseguir alguna millora y significació a la meva vida, encara que per això tingués finalment que decidir posar en pràctica el meu bonic somni.

De nen sempre em fascinaren aquells navegants del cinema i dels llibres formant part de la història molts d’ells, els quals creuaven els mars i oceans enfrontant-se decididament a mil i un perills, sortint sempre airosos. Qui no ha tingut alguna vegada somnis d’aventura com aquests i que la majoria mai posaran en marxa.

Cert dia i de forma accidental vaig tenir l’oportunitat de navegar en un balandre de vela lleugera. Tal fou la impressió que em va causar que al poc temps ja disposava d’un petit veler de la meva propietat, vell, antic però per a mi el millor dels vaixells.

Immers en el món de la vela, vaig començà a llegir als grans navegants esportius principalment solitaris, costum que encara ara practico i dels quals he obtingut els meus principals coneixements nàutics., Slocum, Moitessier, Nealey-Van de Kerchove, Chichester, James, Tabarly i molts no tan llunyans com Ugarte, Rejduch, Bargués, Cusí i Vidal, Nicolau i De la Riba, etc...

Però de tots ells va haver un que va ser el promotor del meu projecte, Avel.li Bassols i Llopart, aquest navegant barcelonès aconseguia que a cada una de les pàgines dels seus relats, augmentés en mi l’ànsia i el desig de volar entre les ones, d’unir-me més i més al món blau, conèixer noves costes, nous horitzons a la mar, cada vegada que tornava a iniciar novament algun dels seus llibres, em donava compte que els meus sentiments coincidien plenament amb els seus, somiàvem, pensàvem i desitjàvem el mateix, la mar.

La seva gran aventura de la volta al món amb el Principat d’Andorra, del seu llibre Andorra ente Alisios y Tifones, va ésser el desencadenant de l’inici de la meva pròpia, sí ell ho va aconsiguir, perquè jo no?, la volta al món en el Ciutat de Vic, aquesta és la il·lusió que omple preferentment la meva vida a més de la meva família però en el meu cas tenia que ser un xic diferent.

El meu projecte comença per la construcció del instrument per a portar a terme el viatge, a la meva població que dista de la costa més propera uns 70 km., el primer autèntic ha d’ésser el vaixell i una vegada acabat el viatge.

Desconec si el destí em permetrà que aconsegueixi acabar satisfactòriament aquest somni, però estic totalment decidit a que sigui així i lluitaré per allò.

 

 

 

Teo Guerrero Padilla.